mandag 30. mars 2009

En uendelig diskusjon


Hijab i politiet er en uendelig diskusjon. En diskusjon også jeg, som hverken har tilknytning til politi eller hijab, har blitt engasjert i. Skal vi tillate hijab som en del av politiuniformen, eller skal vi forby det? 

- Vi har et reglement som er veldig strengt, der det ikke er lov å gå med noen personlige effekter som signaliserer politisk eller verdimessig ståsted. Bruk av hijab vil bryte med dette prinsippet, er meningen til leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Jeg er så enig, så enig. En lov, er en lov, og man kan ikke komme inn i et land og forvente at lovene blir gjort om fordi du og resten av innvandrerne ikke vil gi slipp på din gamle kultur. Jeg mener ikke at man skal bli 100% norsk hvis man kommer til Norge, men enkelte lover og regler må man rett og slett finne seg i. 

I mange muslimske land er det veldig strenge regler angående antrekk. Mange steder har ikke kvinnene lov til å vise annet enn føtter og hender. Tror du muslimene ville gitt opp denne regelen fordi noen nordmenn i deres land hadde krevd det? Neppe.

I tillegg kan vi fort oppleve kaos og enda flere diskusjoner hvis vi godtar at folk har på seg personlige eiendeler på jobb.
En venn av meg spurte meg her om dagen: "For meg er Vålerenga min religion. Tror du jeg hadde fått lov til å gå med Vålerenga- caps på jobb hvis jeg var politi?" Det tviler jeg sterkt på at han hadde fått lov til. Hvorfor skal da enkelte kreve å få gå med religiøse symboler, mens andre ikke får lov? Jeg skal være enig i at reliogionen til klanen er litt mindre seriøs enn muslimenes, men allikevel burde det være likt for alle.

Jeg mener at folk skal få gå med det de vil--- På fritiden, ikke på jobb. 

4 kommentarer:

Ole-Albert sa...

Jeg er ikke enig i at en lov er en lov. Poenget med et demokrati er at folket skal ha mulighet til å forandre det statlige system. Dette gjelder også lover. Man skal ha muligheten til å stille seg kritisk til lover og med fredelige midler prøve å forandre dem.

Dessuten mener jeg at politiuniformen er litt mer spesiell enn andre uniformer. Så når du sier at man ikke skal kunna ha på seg hva man vil på jobb må jeg også si meg uenig. Hijab bør være lov sammen med MacDonalds uniformen fordi den ikke symboliserer det samme som en politiuniform.

Theea sa...

Jeg ser du har brukt lover som et argument i teksten, men jeg er allikevel uenig i ståstedet ditt. For det første mener jeg føler at hijab og Vålerenga-caps ikke kan sammenliknes. Fotball vekker følelser og kraftig sinne i mange folk. Det gjør religion også, i aller høyeste grad. Allikevel mener jeg at hijab er et mer uskyldig hodeplagg. Man kan dessuten rette seg etter samfunnets normer uten å måtte ta vekk en del av sin identitet! Når det gjelder hijab mener jeg at vi bør vise aksept, og kanskje spesielt politet, med bemanningsproblemer hver eneste helg, bør være åpne for nye løsninger som igjen kan løse problemet deres.

Hanne sa...

Jeg er litt enig med Ole, med tanke på at en lov kan diskuteres og eventuelt forandres. Derimot er jeg engig med deg i at folk kan gå med hva de vil på fritiden, men ikke på jobb.

Gina sa...

Ja, lover kan faktisk forandres, men det ville vært vanskelig å forandre denne loven slik at bare hijab skulle bli tillatt. Å sammenlikne med en vålerenga caps var kanskje ikke det beste eksempelet, men jeg ser poenget ditt.